Русия отхвърли обвиненията на президента Молдова, че Москва планира да дестабилизира бившата

...
Русия отхвърли обвиненията на президента Молдова, че Москва планира да дестабилизира бившата
Коментари Харесай

Москва отхвърли твърденията на Мая Санду, че готви преврат в Молдова

Русия отхвърли обвиняванията на президента Молдова, че Москва възнамерява да дестабилизира бившата руска република, оповестява " Ройтерс ", цитира Нюз.бг.

Вчера президентът на Молдова Мая Санду съобщи, че Русия има намерение да употребява задгранични саботьори, с цел да смъкна ръководещите в нейната дребна страна, да попречи на присъединяването ѝ към Европейския съюз и да я употребява във войната против Украйна.

Подобни изказвания са напълно неоснователни и голословни, подчертаха през днешния ден от съветското външно министерство.

На собствен Русия упрекна Украйна за подклаждането на напрежението сред Москва и Кишинев и уточни, че Киев се пробва да въвлече Молдова " в тежка борба с Русия ".

Миналата седмица украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че страната му е разкрила проект на съветското разузнаване  " за унищожаването на Молдова ".

Дни по-късно правителството на Молдова подаде оставка.

Санду, чиято страна граничи с Украйна, неведнъж е изразявала угриженост по отношение на желанията на Русия и за наличието на съветски войски в отделилия се Приднестровски район.

От своя страна на 2 феруари съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Западът обмисля да употребява Молдова за ролята на " нова Украйна ".

Той означи, че Санду желае Молдова да се причисли към НАТО и е подготвена да сплоти страната с Румъния. По негови думи Молдова е една от страните, които Западът " желае да трансформира в следващ антируски център ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР